Hoş Geldiniz.

Hoşgeldin hemen üye ol.
İlk kullanıcıya moderatörlük.
Sonrakine Grafikerlik var.
Pizza Orumcek-dovme-modelleri

Join the forum, it's quick and easy

Hoş Geldiniz.

Hoşgeldin hemen üye ol.
İlk kullanıcıya moderatörlük.
Sonrakine Grafikerlik var.
Pizza Orumcek-dovme-modelleri

Hoş Geldiniz.

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Hoş Geldiniz.

    Pizza

    Ahmet
    Ahmet
    Moderatör
    Moderatör


    Reklam : Pizza F03gq9
    Mesaj Sayısı : 20
    Para : 58
    Kayıt tarihi : 24/07/10

    Cüzdan
    Altın: 1000000000

    Pizza Empty Pizza

    Mesaj tarafından Ahmet C.tesi Tem. 31, 2010 12:42 am

    Malemeler: (4-6 kişilik)

    Mayalı hamuru için malzemeler;
    • 1 yumurta
    • 2.5 su bardağı un
    • yarım çay bardağı sıvıyağ
    • 2 çorba kaşığı yoğurt
    • yarım çay bardağı süt yada su
    • yarım paket yaş maya yada 1çorba kaşığı kuru maya
    • bir tatlı kaşığı şeker
    • tuz
    Mayasız Hamuru için malzemeler;
    • 1/2 paket margarin veya tereyağı
    • 1.5 su bardağı süt
    • 1 paket kabartma tozu
    • 5 su bardağı un
    • tuz
    üzeri için;
    • 2 çorba kaşığı ketçap yada 2 çorba kaşığı yağ ile inceltilmiş 1 çorba kaşığı salça
    • 1 adet soğan
    • 1 adet domates
    • 2 adet sivribiber
    • çeyrek kangal sucuk
    • 1 çay kaşığından biraz az karabiber
    • yarım su bardağı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin.
    • 1 su bardağı kaşar rendesi
    • 1 çay kaşığı tuz
    *mayasız hamur için üzerine olan malzemelerin iki katını kullanın

    Mayalı hamurun yapılışı( bu malzemelerden 1 pizza çıkıyor)
    1. sütü ısıtın. süt elinizi yakmayacak bir sıcaklıta olsun. Mayayı ve şekeri içine ilave ederek kabarması için yaklaşık 15 daika bekleyelim.
    2. Unu bir kabın içine boşaltalım. Ortasını havuz gibi açalım mayalı sütü,yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek yoğuralım. (Hamur bütün unları kaptan toparlamış olmalı. Kaptan kurtulmalı. Bunun içinde hamur bütün unu toparlamadan önce bir kaşık yardımıyla elinizdeki tüm hamuru kabın içine sıyırın. Elinizi kabın kenarındaki un ile hafifce unlayın. Bu aşamadan sonra hamur elinize yapışmayacaktır. Böylece yoğurmanız da kolaylaşacak.)
    3. Hamur kabının ağızını örtüp ılık ortamda hamur iki katı olana kadar mayalandıralım. ( ben hamuru karmaya başlarken fırınımı 10 dakika kadar 100 derecde ısıttım. Kardığım hamuru bu fırının içine koydum. Fakat fırının kapağını kapatmadım. Böylece hamurum 30-35 dakika kadar bir sürede mayalandı.)
    Mayasız hamurun Yapılışı: ( bu hamurdan 2 pizza çıkıyor)
    1. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açıp, içine yumurtayı, sütü, eritip ılıttığınız margarini, kabartma tozunu, tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım.
    2. 15 dakika hamuru dinlendirelim.
    Pizza tabanınızın hamurunun hazır oluşundan sonraki aşamaları;

    1. Üzerine koyacağımız malzemeleri doğrayalım. Soğan ve biber yemeklik olsun. Domatesin kabuğunu soyalım ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Sucuğu önce boydan ikiye sonra 2 mm kalınlığında doğrayalım.
    2. Tepsiyi çok az bir yağ ile yağlayıp, unlayalım.
    3. hamuru alalım ve tepsinin içinde yavaş yavaş elimizle açarak 25-30 cm capında bir yuvarlak hamur elde edelim.( mayasız hamur daha büyük olduğu için ikiye bölün.)Bu boyutlarda bir yuvarlak tepsiniz varsa o daha da ideal. Kenarlarını 0.5 cm kadar yükseltelim.
    4. Hamuru çatalla yaklaşık 10-15 yerinden batıralım.
    5. Üzerine ketçapı yada sıvıyağ ile inceltilmiş salçayı sürelim.
    6. Önce üzerine sucukları dizelim.Sonra soğan, domates, biberi ve siyah zeytinleri üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kenarları kızarana kadar (benimki 20 dakika sürdü) pişirin. Tepsiyi alın ve kaşarları üzerine serpin. Tekrar tepsiyi kaşarlar eriyene kadar fırınlayın.(fırın sıcaklığı aynı) Sıcak olarak servis yapın

      Forum Saati Paz Kas. 24, 2024 9:02 am